Krokante Courgette & Fetacrème Mille-Feuille met Chutney Crème en Kalamata Olijf tapenade

Feestelijk Feta voorgerecht bij een culinair diner, maar ook heerlijk als lichte lunch!

Bereidingstijd

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Ingrediënten

  • 1 pakje kant en klaar bladerdeeg, 320g
  • 3 middelgrote courgettes
  • 200 g Dodoni Feta, verkruimeld
  • 100 ml volle melk
  • 200 gram Dodoni Yoghurt
  • 3 el zoete chutney naar keuze

Olijventapenade

  • Een scheutje vers citroensap
  • 3 el bloem
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • Een paar blaadjes kruiden (munt, peterselie, venkel, enz.)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.
Pak het deeg uit en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik met een vork overal in het deeg.
Leg een tweede vel bakpapier over het deeg en bedek met een andere bakplaat.

Bak het deeg 20 minuten op de middelste richel van de oven. Til de bovenste bakplaat op om de kleur van het deeg te controleren. Het deeg moet goudbruin en krokant zijn als het klaar is. Bak indien nodig iets langer. Haal het geheel uit de oven en laat afkoelen.
Snijd het gebakken deeg in twaalf gelijke stukken.
Meng de bloem met wat zeezout, een royale draai zwarte peper en de gedroogde oregano.

Was de courgettes en gebruik een dunschiller om de courgettes heel dun te snijden. Dep de plakken droog met keukenpapier. Haal de courgetteplakken door het bloemmengsel.

Zet een frituurpan of een grote koekenpan met veel olie op hoog vuur. Doe een deel van de courgetteplakken in de pan bak ze in de hete olie snel goudbruin. Gebruik een lange vork om de courgetteplakken tijdens het frituren continu te roeren. Het is het beste om de courgettes in kleine porties te bakken om ze krokant te maken.

Laat de gefrituurde courgetteplakjes uitlekken op keukenpapier.

Om de Fetacrème te maken: maal de Feta in een kleine blender samen met de melk en de helft van de Griekse Yoghurt. Het moet een romige consistentie hebben zodat het op het deeg kan worden gespoten, dus voeg indien nodig wat meer melk toe. Doe de crème in een spuitzak.

Gebruik de blender om ook de chutneycrème te maken. Meng de resterende yoghurt met je gekozen chutney en een beetje verse citroensap en blitz. Doe de substantie in een spuitzak.

Doe de olijventapenade in een ander klein spuitzakje.

Om het geheel samen te voegen: leg vier plakjes gebakken bladerdeeg op een schaal. Bespuit met wat Fetacrème. Beleg met wat gebakken plakjes courgette en dan leg er dan een volgend plakje bladerdeeg op. Herhaal dit. Bespuit de laatste plak bladerdeeg met Fetacrème, puntjes van de chutneycrème en de olijventapenade.

Versier met wat verse kruiden en serveer met een groene salade.

TIP!

Heerlijk met een glaasje droge witte wijn!

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet