Griekse zalm uit de oven

Zalm bereiden is echt heel makkelijk. Dit recept is in nog geen 20 minuten klaar. Simpel en snel, maar echt een feestje om te eten. Deze keer met Grieks tintje. Heel simpel door de smaken van Griekenland (olijfolie, citroen, oregano en knoflook) toe te voegen. Extra lekker met een topping van Feta, tomaat, rode ui en olijven overheen. Yum!

Bereidingstijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Ingrediënten

• 4 mootjes zalm
• 80 gr Dodoni Feta
• 200 gr cherrytomaten
• 100 gr olijven
• 1 rode ui
• 1 teentje knoflook
• Sap van een halve citroen
• Handje verse dille
• 2 tl oregano
• Peper en zout
• Olijfolie

@uitpaulineskeuken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Pel de ui en snijd deze in ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de olijven in plakjes, halveer de tomaten en hak de dille grof.

Maak een kruidenolie van 3 el olijfolie, de oregano, het sap van een halve citroen, een teentje knoflook en wat peper en zout. Dep de zalm droog en bestrijk ze met de kruidenolie. Je kan de zalm ook een half uurtje laten marineren in de olie. Leg de zalm in een ovenschaal.

Verdeel de tomaten, de rode ui en de olijven over de zalm. Verkruimel de Feta er overheen en garneer met dille.

Bak de zalm in ongeveer 12 – 15 minuten af in de oven. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van je zalm. Hij is klaar als hij van binnen nog een beetje roze is.

TIP!

Ook heel geschikt voor een etentje thuis met vrienden.

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet