Griekse Orzo salade met Feta

Zomerse Orzo pastasalade boordevol groente. Geniet van de kleuren en verfrissende smaken van citroen, tomaat, komkommer, groene paprika, Kalamata olijven en natuurlijk echte Griekse Feta. Enjoy!

Bereidingstijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Ingrediënten

Salade

  • 250 g Orzo pasta
  • zout
  • 2 tomaten, ontzaad en in blokjes gesneden
  • 1 komkommer in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 rode ui gesneden
  • Kalamata olijven, in plakjes
  • 200 g Dodoni Feta of Dodoni Gekruimelde Feta

Dressing

  • 60 ml olijfolie
  • geraspte schil van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • zout
  • vers gemalen peper
  • ½ theelepel gedroogde oregano

Bereiding

Breng een pan met gezouten water aan de kook.
Was de groenten en snijd ze.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Spoel kort af met koud water.

Meng de olijfolie, citroensap, citroenschil, zout, peper en de oregano in een kom tot een dressing.

Voeg de gekookte Orzo pasta, tomaten, komkommer, ui en olijven toe. Mix voorzichtig, totdat de dressing alle ingrediënten doordringt.

Serveer de Griekse Orzo salade op kamertemperatuur of koud. Bestrooi met Dodoni Feta.

TIP!

Varieer naar wens met diverse verse groene kruiden voor telkens een andere smaaksensatie! Dit Orzo salade recept is bijvoorbeeld uitstekend te combineren met dille, peterselie en rozemarijn.

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet