Griekse couscous salade met Feta
Kikkererwten, paprika, lente-uitjes, komkommer, knoflook en verse kruiden. Een groentesalade boordevol kleur én gezonde vitamines! Samen met de typisch Griekse Kalamata olijven en 100% Griekse Feta van Dodoni wordt deze couscous salade een klein Mediterraans feestje op je bord.
Bereidingstijd
15 minuten
Aantal personen
4 - 6 personen
Ingrediënten
- Dodoni gekruimelde Feta
- 1 ¼ kopje water
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 ½ kopje couscous
- ¼ kopje citroensap
- 2 lente-uitjes fijngesneden
- 1 paprika in blokjes gesneden
- ½ komkommer in blokjes gesneden
- ½ fijngesnipperde rode ui.
- 1 teentje geperste knoflook
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- ½ kopje fijngesnipperde bladpeterselie (plus een beetje extra voor de garnering)
- ½ kopje fijngesnipperde muntblaadjes
- 2 eetlepels fijngeraspte citroenschil
- 1 theelepel Tabasco
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel zwarte peper
- Kalamata olijven voor de garnering
Bereiding
Breng het water samen met 2 eetlepels olijfolie en 1 theelepel zout aan de kook in een gemiddeld grote steelpan.
Haal de pan van het vuur en roer de couscous en het citroensap erdoor.
Dek de pan af en laat staan tot alle vocht is opgenomen (± 5 minuten).
Snij ondertussen de lente-uitjes, paprika, komkommer, rode ui, peterselie en muntblaadjes. Rasp de citroenschil en pers de knoflook.
Roer de couscous los met een vork en doe in een kom.
Voeg de resterende ingrediënten toe samen met 1 eetlepel olijfolie.
Schep het geheel voorzichtig om. Garneer met olijven en peterselie.
Strooi de gekruimelde Feta eroverheen. Je kunt de couscous salade zowel warm als op kamertemperatuur serveren.
Nom nom nom!
TIP!
Je kunt de Feta ook afwisselen met blokjes Feta Gerijpt in eikenhouten vaten.