Feta panna cotta met pruimenjam en avocadocrème op knäckebröd

Met dank aan @Irinitzortzoglou.

Bereidingstijd

240 minuten

Aantal personen

6 personen

Ingrediënten

Voor de panna cotta
• 150 ml slagroom
• 250 ml volle melk
• 100 gram Griekse Yoghurt
• 200 g Dodoni Feta
• 4 gelatineblaadjes

Voor de gekruide pruimenjam
• 5 pruimen, gewassen, ontpit en in plakjes gesneden
• 1 stuk gember, 2 cm lang, geraspt
• ½ kleine ui, geraspt
• 50 ml ciderazijn
• 125 g basterdsuiker
• ¼ tl chilivlokken
• ¼ tl gemalen korianderzaad

Voor de pittige avocado
• 1 rijpe avocado
• 1 klein stukje rode peper, fijngehakt
• Een klein bosje koriander, fijngehakt
• ½ limoen, rasp en sap
• 1 tl gehakte bieslook
• 1 el extra vergine olijfolie

Bereiding

Doe de gelatineblaadjes in koud water en laat 5 minuutjes wellen.
Verhit de room in een kleine sauspan.
Doe de melk, de feta en de yoghurt in een kom en staafmix tot een gladde crème.
Voeg de gelatine toe aan de warme room en roer goed door elkaar. Voeg deze room-gelatine mix bij de Feta yoghurt crème en roer door elkaar.
Giet het mengsel in 6 ramequins en laat ze 3 tot 4 uur afkoelen in de ijskast. Maar liever nog een hele nacht.
Was, ontpit en snij de pruimen om de pruimenjam te maken. Doe de substantie in een sauspan met alle andere ingrediënten en reduceer op middelhoog vuur totdat en jam-achtige consistentie ontstaat. Voeg voor een zoeter jam honing toe.
Voor de pittige avocado: schep het vruchtvlees in een kom en meng alle overige ingrediënten erdoor, behalve de bieslook.
Breng op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper en serveer met wat knäckebröd aan de zijkant van de panna cotta.

TIP!

Bestrooi voor het serveren een beetje gekneusde roze peper met wat gehakte bieslook.

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet