Romige courgette en erwtensoep met Feta
Bereidingstijd
Aantal personen
Ingrediënten
Ingrediënten voor de soep
• 4 el olijfolie
• 4-5 lente-uitjes, fijngehakt
• 5-6 courgettes, in plakjes
• 200 g erwten
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• zout
• versgemalen peper
• 3 el rijst
• 700 ml groentebouillon
• ¼ bosje dille, fijngehakt
• 5-6 groene muntblaadjes, fijngehakt
Ingrediënten voor het serveren
• enkele groene muntblaadjes (heel)
• 150 g DODONI Gekruimelde Feta
Bereiding
Verzamel alle ingrediënten voor de soep. Was en snijd de groenten.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de lente-uitjes 2-3 minuten, tot ze zacht worden.
Voeg de courgettes en erwten toe en bak nog 2-3 minuten.
Voeg de knoflook, zout, versgemalen peper en rijst toe en bak nog 1-2 minuten.
Giet de groentebouillon over de groenten en zodra het kookt, zet het vuur lager.
Laat de soep ongeveer 15-20 minuten koken, of tot de groenten zacht genoeg zijn en de rijst gaar is.
Proef om te controleren of er nog extra zout of peper nodig is.
TIP!