Romige courgette en erwtensoep met Feta

Bordje gezond: gewoon proberen!

Bereidingstijd

35 minuten

Aantal personen

4 personen

Ingrediënten

Ingrediënten voor de soep
• 4 el olijfolie
• 4-5 lente-uitjes, fijngehakt
• 5-6 courgettes, in plakjes
• 200 g erwten
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• zout
• versgemalen peper
• 3 el rijst
• 700 ml groentebouillon
• ¼ bosje dille, fijngehakt
• 5-6 groene muntblaadjes, fijngehakt

Ingrediënten voor het serveren
• enkele groene muntblaadjes (heel)
• 150 g DODONI Gekruimelde Feta

Bereiding

Verzamel alle ingrediënten voor de soep. Was en snijd de groenten.

Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de lente-uitjes 2-3 minuten, tot ze zacht worden.

Voeg de courgettes en erwten toe en bak nog 2-3 minuten.

Voeg de knoflook, zout, versgemalen peper en rijst toe en bak nog 1-2 minuten.

Giet de groentebouillon over de groenten en zodra het kookt, zet het vuur lager.

Laat de soep ongeveer 15-20 minuten koken, of tot de groenten zacht genoeg zijn en de rijst gaar is.

Proef om te controleren of er nog extra zout of peper nodig is.

TIP!

Eet smakelijk!

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet