Bruschetta met bieten, Feta en pistache

Rode bieten zijn veelzijdige en gezonde smaakbommetjes. En ze combineren fantastisch met onze Feta. Ter inspiratie dit heerlijke recept om deze combi te proberen. Eet smakelijk!

Bereidingstijd

40 minuten

Aantal personen

4 - 6 personen

Ingrediënten

Bruschetta

  • ½ brood (van een dag oud)
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

 

De topping

  • 3 bieten
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 150 g Dodoni Gekruimelde Feta
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el groene munt, fijngehakt
  • 40 g pistachenoten, grof gesneden
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding

Was de bieten grondig en snijd de stengels en bladeren af. Doe ze in een pot gevuld met gezouten water.

Kook de bieten (ongeveer 25 minuten) tot ze zacht maar niet papperig zijn (ze moeten nog steeds "al dente" / stevig zijn). Zeef ze en breng ze op kamertemperatuur.

Hak de bieten in kleine stukjes en doe ze in een kom. Voeg de knoflook, olijfolie, balsamicoazijn, zout, versgemalen peper, DODONI Gekruimelde Feta, peterselie, groene munt en pistachenoten toe en meng goed.

Laat het mengsel rusten terwijl u het brood bereidt. Verwarm de oven voor op 200 ° C in de grillmodus.

Snijd het brood in plakjes en leg de plakjes in een pan op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met wat zout en versgemalen peper.

Grill ze in de oven, ongeveer 5-7 minuten, of tot ze bruin en geroosterd zijn.

Verdeel het bietenmengsel over de plakjes zodra je ze uit de oven haalt en serveer.

TIP!

Een toppertje als lunch, maar ook heerlijk bij de BBQ!

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet