Broodje Gyros met salade en Yoghurtdressing

Geroosterde pita gevuld met Gyros gehaktballetjes, sla en Griekse Yoghurtdip. Afgetopt met onze gekruimelde Feta. En een heerlijk frisse salade on the side met komkommer, trostomaatjes en zware olijven. De perfecte maaltijd voor elk seizoen.

Bereidingstijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 flinke bos peterselie
  • 1 ½ eetlepel gyros kruidenmix
  • 1 ei
  • handje broodkruim of paneermeel
  • 500 g rundergehakt
  • 1 komkommer
  • 3 trostomaten
  • +/- 16 zwarte olijven, ontpit
  • halve citroen
  • 200 g Griekse Yoghurt
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 4 grote pitabroodjes
  • Dodoni gekruimelde Feta

Bereiding

Hak de tenen knoflook, sjalotjes en peterselie fijn. Meng de helft van dit knoflookmengsel met de kruidenmix, ei, paneermeel en het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van een golfbal en druk ze een klein beetje plat.

Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de gyrosballetjes tot ze bruin van buiten en gaar van binnen zijn.

Maak ondertussen de salade. Was de komkommer en halveer deze door de lengte en ontdoe van de zaadlijsten. Snij de komkommer en de tomaten in kleine blokjes en voeg samen. Halveer de olijven en voeg deze toe aan de salade. Breng eventueel op smaak met peper, zout en citroensap.

Meng het resterende knoflookmengsel met de Yoghurt en breng indien nodig op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.

Rooster de pitabroodjes krokant zoals vermeld op de verpakking en beleg alle broodjes met een blaadje sla. Verdeel hierover de yoghurtdip, salade en gyrosballetjes. Bestrooi de broodjes met gekruimelde Feta.

TIP!

Vervang de yoghurt door 0% Griekse Yoghurt voor een slankere dip.

Hoe smaakte het?

Laat het ons weten op Facebook of Instagram met #jeproefthet